"Anne Dostu Hastane" Belgesine Kavuştu
28 Mart 2019

Anne Dostu Hastane modelinde, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amaçlanarak; anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik Doğum Üniteleri' nin oluşturulması esas alınmıştır. Bu kapsamda, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir.

Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterlerini karşılayarak başarılı uygulamaları nedeni ile İlimizde ilk Anne Dostu Hastane ünvanını Kozan Devlet Hastanesi almıştır.

Anne Dostu Hastane belgesini almaya hak kazanan Kozan Devlet Hastanesi'ne belgesi, Kozan Kaymakamı Sayın Şafak GÜRÇAM, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Emrah Ceviz ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Ahmet Yücel ÇOMU tarafından hastane yöneticilerimize takdim edilmiştir.

Ayrıca Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Emrah Ceviz ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Ahmet Yücel ÇOMU Kozan Devlet Hastanesi ziyaretinde yerinde değerlendirmelerde bulundu.