İnme Merkezi Algoritma Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
07 Mayıs 2019

İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Özel Ağız Diş Sağlığı ve Sağlık Meslekleri Birimi tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Algoritma Bilgilendirme Toplantısı 02.05.2019 tarihinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Berna ACIMIŞ’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Adnan ATILGAN, Kamu Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Ahmet Yücel ÇOMU, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Sorumlusu Öğrt. Üyesi Sayın Prof. Dr. Zülfikar ARLIER , Özel ve Kamu Hastanelerinde görev yapan nöroloji uzmanları katılım sağlamıştır.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Sorumlusu Öğrt. Üyesi Sayın Prof. Dr. Zülfikar ARLIER tarafından ilimizde akut iskemik inme geçiren hastaların en hızlı şekilde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulans Servisi tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde tescil edilen İnme Merkezine transferinin sağlanması için inmeli hastaların sevk ve nakline ilişkin algoritma hakkında bilgi verildi.

Katılımcıların bilgi birikimi ve tecrübeler'ininde paylaşıldığı toplantı intereaktif bir şekilde gerçekleştirildi.