2 Mayıs Dünya Astım Günü Etkinlikleri
17 Haziran 2019

GARD Türkiye kapsamında, T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Türk Toraks Derneği ve Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği işbirliği ile Dünya Astım Günü (Mayıs ayının ilk Salı günü) etkinlikleri kapsamında, ülkemizde 2019 yılında da toplum ve sağlık çalışanları için eğitim ve farkındalık toplantıları düzenlenmektedir. “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” teması ile bu yıl 7 Mayıs 2019 tarihinde ülkemizde de çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Bu kapsamda konu ile ilgili toplumsal bilinci arttırmak amacıyla Bakanlığımız tarafından Dünya Astım Günü ile ilgili hazırlanan afiş ve el broşürleri Müdürlüğümüz tarafından bastırılarak birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına dağıtımı yapıldı ve afişlerin görünür yere asılması sağlandı.

Müdürlüğümüz Ek Hizmet Binası toplantı salonunda 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü  11:00 - 12:00 saatleri arasında  Seyhan Devlet Hastanesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı  Dr. Evrim KÜTÜK  tarafından aile hekimlerine Astım konulu hizmet içi eğitim verildi.

Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat ve Kanser Birim personelleri ve Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları   tarafından 23 Mayıs 2019 tarihinde  09:00 - 10:00 saatleri arası Mehmet Kemal TUNCER Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımı ile Yüreğir Yaşar Kemal Yürüyüş Parkurunda yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından stand açıldı ve standa başvuran vatandaşlara Dünya Astım Günü ile ilgili el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.
Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı bulunan tüm İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Hayat Merkezleri tarafından halka ve sağlık personellerine (118 oturumda 3.933 kişiye) eğitimler verildi.