Kanser Kayıtçılığı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
02 Temmuz 2019

Kanser Bildirimi ve Kanser Kayıt Merkezleri Yönetmeliğinin 5. maddesinin birinci fıkrasında Kanser, bildirimi zorunlu bir hastalık olup bu bildirimden Kurumun belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri tarafından işletilen sağlık kurum ve kuruluşları sorumludur. hükmü belirtilmektedir.

İlimizde bildirim yapan kamu ve özel  kurum ve kuruluşlarımızda 57 Kanser Kayıt Birimi bulunmakta olup, bu birimlerde 79 kanser kayıt elemanı hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüz ek hizmet binası toplantı salonunda 24.06.2019 tarihinde İlimiz kanser kayıtçılığını değerlendirmek amacıyla toplantı gerçekleştirildi. İlgili toplantıda Müdürlüğümüz Kanser Kayıt Merkezine, kurumlarına ait kanser verilerini kaliteli, doğru ve zamanında eksiksiz olarak gönderen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Başkent Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Kayıt Birimi elemanlarına İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Ahmet ÖZER tarafından plaket, 16 hastane ve dal merkezleri Kanser Kayıt Birimi elemanlarına ise teşekkür belgesi verildi.