Kadın AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) Açıldı.
06 Eylül 2019

Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Kadın Amatem Tedavi Merkezinde İncelemelerde Bulundu.

Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, ülkemizde ilk olarak Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, Sağlık Bakanlığı ve konu ile ilgili diğer bakanlıkların katkısıyla hazırlanan “Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Eylem Planı ve Strateji Belgesi” doğrultusunda yapılan 10 yataklı Kadın AMATEM’i (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi Yönetmeliğinde belirtilen oda sayısı, ölçü ve niteliklere uygun olarak tamamlanan 10 yataklı Kadın AMATEM Tedavi Merkezi hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Demirtaş, toplumsal bir sorun olmasının yanı sıra ciddi bir sağlık sorunu olarak değerlendirdikleri bağımlılık hususunda gerekli çalışmaların aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çekti. Kadın AMATEM Tedavi Merkezi personeline çalışmalarında başarılar dilediğini de sözlerine ekleyen Vali Demirtaş,  “Bağımlılık konusunun ilimiz gündeminden çıkarılması için tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz.” dedi.

Proje içerisinde hastaların bekleme ve dinlenme alanları mevcut olup, grup terapilerinin icra edileceği 1 adet toplantı odası, 1 adet grup terapi odası, hastalarımızın faydalanması için spor alanı ve bahçe bulunmaktadır.

Hastanemizde hizmete başlayan Kadın AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) servisimiz,  İlimizde ve bölgemizde, uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığına yakalanan kadın hastaların tedavisini hedeflemektedir.

80 Yataklı erkek AMATEM, 19 yataklı çocuk ÇEMATEM ile birlikte 10 yataklı kadın AMATEM’in hizmete girmesiyle, her üç hasta grubuna da hizmet sunan ülkemizdeki ilk ve tek merkez haline gelinmiştir.