Adana Şehir Hastanesi ve Başkent Hastanesi’ne Sağlık Turizmi Yetki Belgeleri Verildi
13 Kasım 2019

Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında yönetmelik kapsamında yetkinlik kriterleri ile gerekli altyapıyı sağlayan hastanelere, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet ÖZER tarafından Sağlık Turizmi Yetki Belgeleri verildi.

11.11.2019 tarihinde Müdürlük makamında yapılan törende Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazanan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yetki Belgesi Başhekim Doç. Dr. Koray DAŞ’a, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Yetki Belgesi ise Başhekim Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Ahmet Gürhan POÇAN ve Öğr. Gör. Dr. Hasan YEŞİLAĞAÇ’a teslim edilmiştir.

“Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik”  kapsamında İlimizde, 1 kamu, 7 özel hastane, 1 vakıf hastanesi, 1 kamu üniversitesi, 2 tıp merkezi, 1 ağız ve diş sağlığı polikliniği ve 1 aracı kuruluş olmak üzere toplam 14 sağlık kurumu yetkilendirilmiştir.