Adana Acil Sağlık Hizmetleri 25. Yılını Kutluyor
04 Aralık 2019

112 Ambulans sisteminin 25. Kuruluş yılı nedeniyle, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında, 112 Acil Sağlık Sisteminin önemini vurgulamak, çalışan personelin moral ve motivasyonunu artırmak, 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önüne geçmek ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen göstermek konularında farkındalık oluşturulmasına yönelik etkinlikler yapılmıştır.

Bu kapsamda, 28.11.2019 tarihinde Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN öncülüğünde paydaş kurum (İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye, Yerel Medya, Servis Şoförleri ve Taksi Esnaf Odaları, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi) yöneticilerinin katılımlarıyla toplantı gerçekleştirilmiştir.

29.11.2019 tarihinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kamu ve özel acil sağlık hizmetleri sunumunda görevli temsilciler ve paydaş kurumların katılımıyla lansman toplantısı, 02.12.2019 tarihinde Ç.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesinde Ebelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine farkındalık eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Trafikte 112 Ambulansına öncelik verilmesi konusunda Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle halka bilgilendirme yapılmıştır. Aynı etkinlik kapsamında belediye otobüslerine afişler asılarak, halka broşür dağıtılmıştır. 03.12.2019 tarihinde MOLA Tesislerinde Ambulans Sürüş Teknikleri All-Star Yarışması yapılmıştır. Baraj Yolu Gençlik Parkı önünde doğru ilkyardımın nasıl yapılacağı ve 112’nin gereksiz aranmaması konularında bilgilendirmeler yapılmıştır. Yaşama Yol Ver etkinlikleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikler tüm hafta boyunca devam edecektir.