Şehir Hastanesi’ne “Anne Dostu Hastane” Unvanı Verildi
08 Ocak 2020

Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından doğum hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine yönelik Anne Dostu Hastane Programı yürütülmektedir. Program kapsamında resmi başvurusu olup ön çalışmalarını tamamlayan hastanelerin değerlendirmesinin yapılmasının ardından Anne Dostu Hastane unvanı verilmektedir.

Bu kapsamda; Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterlerini karşılayan başarılı uygulamaları nedeniyle İlimizde ilk olarak Kozan Devlet Hastanesi’ne verilen “Anne Dostu Hastane” unvanını, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi de almaya hak kazanmıştır.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ahmet ÖZER, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Ali Tanju ALTUNSU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Emine Aygül YENİ ve Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray DAŞ’ın katıldığı törende Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve çalışanları da hazır bulundu.