9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü
07 Şubat 2020

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tütün kullanımı, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak kabul edilmekte ve doğum öncesi dönemden başlayarak, insan yaşamının bütün evrelerinde ölüme kadar götüren pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır.

Sigaranın içerisinde 4000’den fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Bunlardan en az 81 tanesinin doğrudan kansere sebep olduğu ispatlanmıştır. Ayrıca sigara kullanan kişilerde alerjik hastalıklar, akciğer gelişme bozukluğu, solunum yolu enfeksiyonları, astım, kronik bronşit, akciğer kanseri gelişme riski artarken, sigara dumanına maruz kalan bebek ve çocuklarda ölü doğum, ani bebek ölüm sendromu, solunum yolu enfeksiyonları, büyüme ve gelişme geriliği görülebilmektedir.

Yeni bir başlangıç için hepinizi ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını aramaya, ilimizde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniklerinden (Adana Şehir Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi, Seyhan Devlet Hastanesi, Yüreğir Devlet Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Yüreğir Selahattin Eyyübi Sağlıklı Hayat Merkezi) randevu almaya davet ediyoruz.

Sevdiklerinize en güzel hediyeniz sigarasız sağlıklı bir hayattır. Adana İl Sağlık Müdürlüğü olarak sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza destek çalışmalarımız devam edecek olup, bütün vatandaşlarımıza sigaradan arınmış mutlu ve sağlıklı bir yaşam dileriz.