Sağlık Turizmi İngilizce Kurs Programı A2 Yeterlilik Belgesi Sınavı Gerçekleştirildi
05 Mart 2020

Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde, uluslararası hasta biriminde görevli ve yabancı uyruklu hastalara hizmet veren personele yönelik Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında "Sağlık İngilizce Kurs Programı" başlatıldı.

Kurs programını bitiren personelin, temel tıbbi terimleri İngilizce olarak ifade etmesi, randevu verme ve muayene işlemlerinde, hastaya gerekli tedavi yapılırken, tedavi ve bakım esnasında İngilizce iletişim kurması amaçlanmaktadır.

Sağlık Turizmi İngilizce Kurs Programı için Yüreğir Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik Girişi Konferans Salonunda düzenlenen A2 İngilizce Yeterlilik Belgesi Sınavı 78 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.