İlimiz Kamu Hastanelerine ve Adana Çukurova Üniversitesi Hastanesi 'ne Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleştirildi
17 Mart 2020

20.03.2015 tarih ve 29301 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hastane Afet Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği” kapsamında, Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 06/09/2016 tarih ve E.8171 sayılı talimat yazısı gereği, 11-13 Mart 2020 tarihleri arasında Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü (Pınar Mah. Ek Bina) eğitim salonunda gerçekleştirildi. Söz konusu eğitime İlimiz Kamu Hastanelerinden ve Adana Çukurova Üniversitesi Hastanesi'den toplam 30 kursiyer katıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Mahmut SIRKINTI, Sağlık Memuru Metin YILDIZ, ATT. Çağla KARAKAŞ ATEŞ, Sosyolog Süleyman ZENGİN, Hemşire Ramazan BOYRAZ tarafından ilgili eğitim verilmiştir. Kapanış töreninde kursiyerlere sertifikaları Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Reyhan MAZI tarafından verilmiştir.