İl Tüberküloz Kontrol Kurulu Toplantısı (06 Ocak 2021)
02 Nisan 2021

Tüberküloz sosyal bir hastalık olması sebebiyle bu hastalıkla ilgili yürütülen bütün faaliyetlerin toplum, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, tüberkülozla ilgili yürütülen her sürecin birçok paydaşı bulunmaktadır. Ortaya çıkan problemlerin aşılabilmesi ve hizmetlerin standart hale getirilebilmesi için bu sürecin hem takip edilmesi hem de paydaşların çok iyi koordine edilmesi gerekir.

Bakanlığımızın 2006/78 sayılı genelgesine istinaden; İl düzeyinde tüberküloz kontrol hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla illerde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, ilgili Başkan Yardımcısı, Tüberküloz İl Koordinatörü, Kamu ve Özel Sağlık Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile hizmetlerin yürütülmesinde faydalı olabileceği düşünülen diğer Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla "İl Tüberküloz Kontrol Kurulu" oluşturulur. Kurul yılda en az bir kez toplanır ve Kurul tarafından alınan kararlar ildeki ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bildirilir.

Ancak Covid-19 Pandemisi sebebiyle 2021 yılı İl Kontrol Kurulu toplantısı Müdürlüğümüzce online video konferans olarak yapılması planlanmıştır.

Bu kapsamda; 06.01.2021 tarihi saat 14:00'da Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılımı ile ''İl Tüberküloz Kontrol Kurulu’’ toplantısı video konferans şeklinde gerçekleştirilmiştir.