Pandemi ile Mücadelede Yalın Hastane Eğitimi Projesi
02 Nisan 2021

PANDEMİ İLE MÜCADELEDE YALIN HASTANE VE KAIZEN ÇÖZÜMLERİ

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımız Ar-Ge ve Proje Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Pandemi ile Mücadelede Yalın Hastane Eğitimi Projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr. Halil NACAR başkanlığında hastanelerimizde projemiz ile Yalın Çözüm Ekipleri oluşturularak Covid-19 Pandemi sürecinde yaşanan sorunlara Yalın Hastane ve KAIZEN temelli çözümler sunulacaktır. İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr. Halil NACAR beyefendinin açılış konuşmasıyla projemizin açılışı yapılmış, proje koordinatörümüz Uzm. Reşan ARLIER tarafından ilimizde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verilerek Türkiye KAIZEN Enstitüsü Koordinatörü Dr. Muhsin GÜNEŞLİK ve Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Koordinatörü Prof.Dr. Aysun YILMAZALAR’ ın katılımı ile online eğitimin 1. Kısmı 18-22 Ocak 2021 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Türkiye KAIZEN Enstitüsü tarafından verilen Yalın Hastane ve KAIZEN Uygulamaları Eğitimi Danışmanlık Hizmeti ile pandemi ile mücadelede hızlı, etkili sonuç olma odaklı, çalışanlarımızı ve hastalarımızı destekleyen verimlilik odaklı değer üreten bir sağlık hizmeti sunumu amaçlanmıştır. 18 Ocak-05 Şubat 2021 tarihleri arasında 15 günlük bir program ile yöneticilerimize ve çalışanlarımıza Yalın Hastane ve Uygulamaları, 5S, KAIZEN Çözüm Yöntemleri, GEMBA ve Değer Akış konularında eğitimler verilerek 4 hastanede Covid-19 Pandemi sürecinde hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı çalışmalar yapılacaktır. Projemizin yazımında ve yürütülmesi emeği geçenlere teşekkür eder hayırlara vesile olmasını dileriz.

• Ekran Alıntısı1.JPG
  • Ekran Alıntısı2.JPG