Yalın Hastane ve KAIZEN Çözümleri
02 Nisan 2021

Pandemi ile mücadelede hastalara en kısa sürede en etkili tedaviyi sunarak hem sağlık çalışanlarımızı hem de hastalarımızı sağlıklı günlere ulaştırmayı hedefledik. Sağlık hizmeti üretiminde zaman ve kaynak harcayan fakat katma değeri olmayan tüm faaliyetlerin sistematik olarak elenmesini hedefleyen YALIN HASTANE modeli pandemi sürecinde daha da önem kazandı. Bu nedenle İl Sağlık Müdürümüz Sn. Uzm.Dr.Halil NACAR ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sn. Uzm.Dr.Emrah CEVİZ yürütücülüğü ve KAIZEN Enstitü Koçluk Sertifikasına sahip End.Yük.Müh. Uzm. Reşan ARLIER koordinatörlüğünde “Pandemi ile Mücadelede Yalın Hastane Eğitimi” uygulanmaya başlandı ve eğitimler sonunda 4 hastanede en az bekleme süresi için acil servisler ve yoğun bakımlarda çalışacak ekipler oluşturuldu. 5S, KAIZEN Çözüm Yöntemleri, GEMBA ve Değer Akış konularında yapılan saha eğitimleri sonunda 21 personele Yalın Hastane ve KAIZEN Uygulamaları Temel Eğitim Programı Sertifikaları Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sn. Uzm.Dr. Emrah CEVİZ ve Türkiye KAIZEN Enstitüsü Genel Müdürü Dr. Muhsin GÜNEŞLİK’ in katılımı ile törenle takdim edilmiştir. Müdürlüğümüz bünyesinde akredite Yalın Çözüm Ofisi kurulması amacıyla ön görüşmeler başarıyla tamamlanmıştır. En etkili ve hızlı sağlık hizmeti için çalışmalarımızda dünya çözümlerini transfer ederek Adana’ da uygulamaya devam ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür eder hayırlara vesile olmasını dileriz.

• kaizen 1.jpg
  • kaizen1.jpg