Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi
16 Temmuz 2021

İlimizde faaliyet gösteren Hastanelerin olağandışı afetler ve acil durumlara hazırlıklı olabilmeleri, olağandışı Afet ve Acil durumlarında kesintisiz ve bütünleşik sağlık hizmeti sunabilmesi için; Bakanlığımız tarafından 18 Mart 2020 tarih 31072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmenliği kapsamında; Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 06.09.2016 tarih ve E-8171 sayılı talimat yazısı ve 17.06.2021 tarih ve E-3392 sayılı

Oluru ile Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 6-8 Temmuz 2021 tarihleri arasında Covid-19 pandemi tedbirleri çerçevesinde, İlimizde faaliyet gözteren Özel Hastaneler ile Başkent Ünv. Dr. Turgut Noyan Uyg.. Arş. Hastanesine “Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulayıcı Eğitimi” İl Sağlık Müdürlüğü (Pınar Mah. Ek Bina) eğitim salonunda gerçekleştirildi. Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Mahmut SIRKINTI, UMKE Birim Sorumlusu Metin YILDIZ, Sağlık Memuru Çağla KARAKAŞ ATEŞ, Sosyolog Süleyman ZENGİN, Hemşire Ramazan BOYRAZ, Sağlık Memuru Kenan ALTUNDAŞ tarafından ilgili eğitim verilmiştir. Kapanış töreninde kursiyerlere sertifikaları Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN tarafından verilmiştir.

• Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi-14.jpeg.jpg
  • Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi-13.jpeg