2021/1 İl ve Bölge ASKOM Toplantısı
05 Ekim 2021

Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda, 29.09.2021 tarihinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda Adana ili ve bölge illerin (Mersin, Osmaniye, Hatay) sağlık temsilcilerinin katılımıyla 2021/1 İl ve Bölge ASKOM toplantısı gerçekleşmiştir. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil NACAR, Adana Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan ÖZNAVRUZ, Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah CEVİZ ve Hatay Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Süleyman BALAKAN’ın açılış konuşmaları ile toplantı başlamış olup; Adana Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan MAZI’nın sunumu ile devam edilmiştir. Acil sağlık hizmet sunumunda gerekli değerlendirmeleri yapmak, verimi artırmak, işleyişteki aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesi, sağlık tesisleri arası ve iller arası hasta sevk koordinasyonunun etkin bir şekilde devamlılığı, hastane yatak kapasiteleri ve doluluk oranlarının doğru tespiti amacı ile yapılan toplantıda İl ve Bölge ASKOM Kararları güncellenmiştir. 
Ayrıca toplantıya katılan ilimiz ve bölge illerin sağlık temsilcilerinin yapmış olduğu konuşmalarda; il içi-dışı gerçekleşen sevkler, hastaneler arası sevk zincirinde yaşanan sorunlar, helikopter ambulansın etkin ve verimli kullanımı, branş nöbetleri, ASOS veri güncellemeleri, gebe ve çocuk hastalarda covid yönetimi konu başlıkları görüşülmüştür. Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil NACAR acil sağlık hizmetlerinde koordinasyon ve iş birliğinin önemini vurgulayarak kapanış konuşmasını gerçekleştirmiş ve ardından toplantı sona ermiştir.

  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (7).jpg
  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (6).jpg
  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (5).jpg
  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (4).jpg
  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (3).jpg
  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (2).jpg
  • 2021-1-il-ve-bolge-askom-toplantisi (1).jpg