İlimizde Yapılan 3-9 Kasım Organ ve Doku Haftası Etkinlikleri
15 Kasım 2021

Her yıl "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Adana İlimizde yaşayan vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, bağışçı sayılarını artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile hafta en etkin ve en verimli biçimde kutlanmış olup bu kapsamda ;

Adana ili bünyesinde faaliyet gösteren tüm kamu ve özel hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinde Organ ve Doku Bağışı Farkındalığı yaratmak amacıyla stantlar kuruldu ve bağışlar toplandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda lise öğrencilerine organ bağışı ile ilgili eğitim verildi

08.11.2021 tarihinde 17.00-19.00 saatleri arasında Seyhan/Taşköprü'de organ bağışına farkındalığı artırmak amacı ile ONKOD (Organ Nakli Koordinatörleri Derneği) tarafından dilek feneri etkinliği yapıldı.

İlimiz bünyesinde faaliyet gösteren Optimum alışveriş merkezinde ve M1 Real alışveriş merkezinde organ ve doku bağış stantları açılarak vatandaşlara farkındalık oluşturup organ ve doku bağışları toplandı.

Hastanelerde personellere yönelik “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” kapsamında eğitimler verildi.

• organ bağış haftası 1 (0).jpeg
  • organ bağış haftası 1 (1).jpeg