Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi Düzenlenmiştir
05 Temmuz 2022

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitimleri Kapsamında, Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda, 28 29 Haziran 2022 tarihlerinde Müdürlüğümüz Pınar Mahallesi Ek Hizmet Binası Eğitim Salonunda Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin sunumunda görevli sağlık personelinin; ambulansta sağlıklı doğum eylemini gerçekleştirmesi, yenidoğanın ilk bakımı ve gebelerin transportunda bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitiminin ilki düzenlenmiştir.
Bir ülkenin anne ölüm oranı ve bebek ölüm hızı önemli sağlık göstergeleridir. Sağlık hizmeti sunumunun tüm basamaklarında anne ve bebek sağlığının korunması kritik önem taşımaktadır. Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimlerine dahil edilen hastane öncesi ambulansta doğum, anne ve bebek sağlığına yönelik acil müdahaleler, yenidoğan transportunda bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ve tüm 112 çalışanları için planlanan “Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi” sonunda, Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN ve Başkan Yardımcımız Dr. Reyhan MAZI, eğitime katılan 112 personellerine ve eğitmenlere katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirerek eğitimin kapanışını yapmıştır.

• hastane-oncesi-obstetrik-aciller-egitimi-7.jpg
  • hastane-oncesi-obstetrik-aciller-egitimi-6.jpg