Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi
18 Temmuz 2023

Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. İlimiz 2015 yılında “Altın Bebek Dostu İl” ünvanını kazanmıştır. Program kapsamında İlimizde doğum yapılan Kamu ve Özel hastanelerin tamamı Bebek Dostu Hastane ünvanı ile hizmet sunmaktadır. Bebek Dostu ünvan gerekliliklerinden biri olan Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi 12-13-14.07.2023 tarihinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik girişi Konferans Salonunda yapılmıştır.Açılış konuşmasını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emine Aygül YENİ yapmasıyla başlamış olup doğum yaptırılan Kamu ve Özel Hastanelerde görev yapan 21 Hemşire, 16 Ebe, 3 Paramedik, 1 Diyetisyen Sağlık Personeli katılım belgesi almaya hak kazanmıştır.

Eğitimde; Uzm.Dr. Mustafa Kurthan MERT, Dr. Fadime GÖK, Dr. Ayten Sayılır, Dr. Emine İlke ALEMDAĞ,  Ebe Emine ÖZDAMAR, Ebe Nilgün ERİŞ, Ebe Özen MUSLU, Ebe Esma ARSLAN YILDIZ, Diyetisyen Özlem YILDIZ,  Hemşire Fatma TÜRKMENOĞLU görev almıştır.

Kapanış töreninde kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgeleri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emine Aygül YENİ, Dr. Fadime GÖK, Dr. Ayten Sayılır, Dr. Emine İlke ALEMDAĞ,  Ebe Emine ÖZDAMAR, Ebe Nilgün ERİŞ, Ebe Özen MUSLU, Ebe Esma ARSLAN YILDIZ, Diyetisyen Özlem YILDIZ,  Hemşire Fatma TÜRKMENOĞLU  tarafından verilmiştir.

• anne-sutu-ve-emzirme-danismanlik-egitimi (6).jpg
  • anne-sutu-ve-emzirme-danismanlik-egitimi (24).jpg