Yeni Versiyon KPS Uygulamasına Geçiş İçin Yapılması Gerekenler
09 Nisan 2019

• Bakanlığımız Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün aşağıda yer alan yazısı doğrultusunda tüm kamu sağlık teşkilatlarında kimlik bilgilerine veya yerleşim yeri bilgilerine erişen kullanıcıların Kimlik Paylaşım Sistemine (KPS) kayıt olması gerekmektedir.

Bakanlık yazısına ulaşmak için tıklayınız.

• Kayıt işleminin son adımında “Gizlilik Taahhütnamesini Yazdır” butonuna tıklanarak taahhütname yazdırılmalıdır. Kamu Hastanesi bünyesinde görev yapan kişiler yazdırılan taahhütnameyi ıslak imzalı şekilde KPS Hastane Admini'ne teslim etmelidir. Kamu hastaneleri dışındaki diğer kullanıcıların ise yazdırılan taahhütnameyi imzalayarak Adana İl Sağlık Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi İşlemi’ne Birimi’ne göndermesi (elden veya posta yoluyla) gerekmektedir. Islak imzalı Gizlilik Taahhütnamelerini teslim etmeyen kullanıcıların kayıt işlemlerine onay verilmeyecektir.

• Islak imzalı Gizlilik Taahhütnamesini gönderen kişilerin kullanıcı kayıt işlemlerine kişinin görev yaptığı yere göre "KPS İl Admini" veya "KPS Hastane Admini" tarafından onay verilecek olup onay işleminin ardından kişinin e-posta adresine sistem tarafından bilgi maili gönderilecektir.

NOT-1: Kullanıcı kayıt işlemini yukarıdaki şekilde tamamlayan Aile Hekimlerinin, kullanmakta oldukları AHBS yazılımlarının yeni versiyon KPS uygulamasına entegrasyonunu, çalışmakta oldukları AHBS yazılım firmasına sağlatarak 30.05.2019 tarihinden önce yeni versiyon KPS uygulamasına geçiş yapması gerekmektedir.

NOT-2: Bünyesinde çalışan tüm personellerin yukarıdaki şekilde kayıt işlemlerini tamamlayan Hastaneler ise kullanmakta oldukları HBYS yazılımlarının yeni versiyon KPS uygulamasına entegrasyonunu sağlayarak 30.05.2019 tarihinden önce yeni versiyon KPS uygulamasına geçiş yapmalıdır.