Sağlık Bakanlığı E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji Eğitici Eğitimleri İlimizin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
06 Mayıs 2019

Bakanlığımız Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından planlanan E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji eğitimi, Müdürlüğümüz İstatistik ve Bilgi İşlem Birimi'nin organizasyonu ile 02.05.2019 tarihinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İlimizin yanı sıra Gaziantep, Hatay, Mersin, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri ve Kilis İllerinin İl Sağlık Müdürlüklerinde görev yapan İl Bilişim Sorumlusu, E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji Sorumluları ile bağlı hastanelerinde görev yapan bilişim konusunda yetkin sorumluları katılım sağlamıştır.

E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji Eğitici Eğitimi Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü danışmanları Sayın Saniye KARA ve Sayın Eray ORHAN’ın yapmış oldukları sunumlar ile devam etmiştir.

Eğitimde E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji veri akışlarının nasıl yapılacağı, E-Nabız üzerinden muayene, tetkik ve tedavilerin nerede yapıldığına bakılmaksızın tıbbi özgeçmişe tek bir yerden ulaşabildiğine, E-Nabız sayesinde vatandaşlarımızın sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik ve tahlillerin tek bir veri tabanına kaydedilmesi konularına değinilmiştir.

Ayrıca bu uygulama ile hem hasta, hem de gerektiğinde hastanın hekimi sağlık kayıtlarına kolaylıkla erişebilmesi, hekimler açısından hastanın geçmiş bilgilerine bakarak, tanı koyma, hastalığın seyri konusunda bilgi sahibi olma noktasında kolaylıklar sağlamasına değinilmiştir.