Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır.
Toplumsal tutum bilincinin oluşmasını amaçlayan Yerli Malı Haftasında tüketimin bilinçli olarak artırılması, tutumlu olup yatırım yapmanın ve yerli malları kullanmanın önemi ve öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Bu kapsamda, 18.12.2018 tarihinde Yüreğir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Diyetisyen Şerife ACAY tarafından sağlıklı beslenme, kahvaltının önemi ve obezite, Fizyoterapist Melis KILIÇARSLAN tarafından ise fiziksel aktivite konularında eğitim verilmiştir.
Okulda pilot sınıf seçilerek örnek kahvaltı tabağı hazırlanıp 21 öğrenci ile birlikte kahvaltı etkinliği yapılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat ve Kanser Birimi personellerince Sağlıklı Beslenme, Obezite, Diyabet ile ilgili bilgilendirme yapılıp, broşür ve bölgemizde çokca yetiştirilen mandalina, elma dağıtımı yapılıp tüm okul öğrencileri ile yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir.