İlimiz Özel ve Üniversite Hastanelerine Hastane Afet ve Acil Durum Planı (Hap) Eğitimi Yapıldı
05 Eylül 2019

26-28 Ağustos 2019 tarihinde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi Yüreğir Devlet Hastanesi Akdeniz eğitim salonunda gerçekleştirildi. Söz konusu eğitime İlimiz Özel Hastanelerinden ve Başkent Üniversitesi Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden toplamda 21 kursiyer katıldı.

2016-2019 yılları arasında İlimiz Kamu, Özel ve Üniversite Hastaneleri HAP Hazırlama Komisyonlarına verilmeye başlanan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimlerinde toplam 368 kişi HAP Uygulayıcı Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Mahmut SIRKINTI, UMKE Birim Sorumlusu Metin YILDIZ, Sağlık Memuru Çağla KARAKAŞ ATEŞ, Sağlık Memuru Süleyman ZENGİN tarafından ilgili eğitim verilmiştir. Kapanış töreninde kursiyerlere sertifikaları Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan MAZI tarafından verilmiştir.