İlimiz Kamu Hastanelerine ve Üniversite Hastanesine (Balcalı Hastanesi) Hastane Afet ve Acil Durum Planı (Hap) Eğitimi Gerçekleştirildi
20 Aralık 2019

11-13 Aralık 2019 tarihinde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü (Pınar Mah. Ek Bina) eğitim salonunda gerçekleştirildi. Söz konusu eğitime İlimiz Kamu Hastanelerinden ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinden toplamda 29 kursiyer katıldı.

2016-2019 yılları arasında İlimiz Kamu, Özel ve Üniversite Hastaneleri HAP Hazırlama Komisyonlarına verilmeye başlanan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimlerinde toplam 400 kişi HAP Uygulayıcı Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Mahmut SIRKINTI, UMKE Birim Sorumlusu Metin YILDIZ, Sağlık Memuru Çağla KARAKAŞ ATEŞ, Sağlık Memuru Süleyman ZENGİN, Hemşire Ramazan BOYRAZ tarafından ilgili eğitim verilmiştir. Kapanış töreninde kursiyerlere sertifikaları Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan MAZI tarafından verilmiştir.