İlimiz Kamu Hastaneleri ve Ç.Ü.T.F Balcalı Hastanesine "AFET VE ACİL DURUM PLANI (HAP) Uygulayıcı Eğitimi Verildi
23 Ağustos 2021

İlimizde bulunan Hastanelerin olağandışı afetler ve acil durumlara hazırlıklı olabilmeleri, olağandışı Afet ve Acil durumlarında kesintisiz ve bütünleşik sağlık hizmeti sunabilmesi için; Bakanlığımız tarafından 18 Mart 2020 tarih 31072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmenliği kapsamında; Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 06.09.2016 tarih ve E-8171 sayılı talimat yazısı ve 17.06.2021 tarih ve E-3392 sayılı Oluru ile Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 11-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında Covid-19 pandemi tedbirleri çerçevesinde, İlimizde faaliyet gösteren Kamu Hastaneleri ile Ç.Ü.T.F. Balcalı Hastanesine “Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulayıcı Eğitimi” İl Sağlık Müdürlüğü (Pınar Mah. Ek Bina) eğitim salonunda gerçekleştirildi. Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Mahmut SIRKINTI, Sosyolog Süleyman ZENGİN, Sağlık Memuru Metin YILDIZ, Sağlık Memuru Çağla KARAKAŞ ATEŞ, Hemşire Ramazan BOYRAZ, Sağlık Memuru Kenan ALTUNDAŞ tarafından ilgili eğitim verilmiştir. Kapanış töreninde kursiyerlere sertifikaları Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan MAZI tarafından verilmiştir.

• AFET VE ACİL DURUM PLANI (HAP) Uygulayıcı Eğitimi Verildi-20.jpg
  • AFET VE ACİL DURUM PLANI (HAP) Uygulayıcı Eğitimi Verildi-18.jpg