Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Yönetici Eğitimi
18 Şubat 2022

Hastanelerin olağandışı afetler ve acil durumlara hazırlıklı olabilmeleri için Bakanlığımız tarafından 18.03.2020 tarihli ve 31072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği “Hastane afet ve acil durum plan eğitimleri Madde 17 –(4) Yönetici eğitimi: Eğitime hastane başhekimi, mesul müdür ve inceleme makamından sorumlu kişi katılır. hükümleri doğrultusunda; Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 21.11.2021 tarih ve E-39942531-951.01.04-6680 sayılı talimat yazısı gereği; Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından İlimiz Kamu- Üniversite Hastaneleri yöneticilerine (Başhekim) yönelik 1 Günlük "Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP)Yönetici Eğitimi" 9-16 Şubat 2022 tarihlerinde Müdürlüğümüz eğitim salonunda (pınar mah. ek hizmet binası) düzenlenmiştir.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan MAZI Eğitimin açılışını gerçekleştirmiştir. Açılış konuşmalarında; “Gerek doğa kaynaklı gerekse insan kaynaklı çok farklı afet ve acil durumların yaşandığı ülkemizde, başta deprem ve pandemi olmak üzere afet ve acil durumların neden olduğu kitlesel yaralanma ve hastalıkların artması sağlık sistemine, özellikle hastanelere yoğun ek iş yükü getirmektedir. Sağlık hizmeti sunumunun temel bileşenlerinden olan hastaneler afet ve acil durumun boyutu ne olursa olsun, hizmetlerini kesintiye uğratmadan sürdürmek zorundadır. Bu nedenle hastanelerimizin bulundukları ortam ve koşullarda karşı karşıya oldukları afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirleyerek, risk azaltma önlemlerini önceden almaları, yaşanabilecek olumsuz durumlara her zaman hazırlıklı olmaları ve müdahale süreçlerini etkin bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından yayımlanan Hastane Afet ve Acil Durum Planları Uygulama yönetmeliği kapsamında İlimizde faaliyet gösteren tüm hastanelerin Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) hazırlayarak Hastane hizmetlerinin her durumda sürdürülebilirliğinin sağlanmasını gerektiğini” belirtmişlerdir.

Eğitim sonrası Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan ATILGAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Yücel ÇOMU ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan MAZI tarafından eğitime katılım sağlayan Başhekimlere Eğitim Sertifikalarını vermişlerdir.

• hastane-afet-ve-acil-durum-plani (6).jpg
  • hastane-afet-ve-acil-durum-plani (5).jpg