Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Toplantısı
14 Haziran 2022

8 Haziran 2022 tarihinde saat: 14:00’da Adana Şehir Hastanesi konferans salonunda İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr.Halil NACAR başkanlığında  İlimizde meydana gelen 2021 yılı Bebek Ölümleri değerlendirilerek İlimize özel tedbir ve müdahalelerin belirlenmesi amacıyla  Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurulu toplantısı yapılmıştır. Toplantının açılışını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr.Ali Tanju ALTUNSU yapmıştır. Bebek ölümlerini önleme ve azaltma önerileri hakkındaki sunumu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Emine Aygül YENİ, Bebek Ölümleri İl istatistik değerlendirme sunumunu Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim sorumlusu Dr.Fadime GÜK yapmıştır.

Toplantıda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Ali Tanju ALTUNSU, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Ahmet Yücel ÇOMU, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Fazıl YONTAR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Emine Aygül YENİ, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Reyhan MAZI, Prof.Dr. Mehmet SATAR, Prof.Dr. Ferda ÖZLÜ, Prof.Dr. Nejat NARLI, Prof.Dr.Hacer YILDIZDAŞ, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Süleyman ÇETİNKÜNAR, Başhekim Yrd. Uzm.Dr. Ramazan Azim OKYAY, Başhekim Yrd. Uzm.Dr. Kübra İRDAY DEMİR, Başhekim Yrd. Uzm.Dr. Nurşah KESKİN, Yenidoğan Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim sorumlusu Dr.Fadime GÜK, ve birim doktorlarımız Dr.Emine İlke ALEMDAĞ, Dr.Ayten SAYILIR, Dr.Gülcan KESKİNER  katılmıştır.

Toplantı sonunda Bebek ölümlerini önlemek, azaltmak, altta yatan faktörlerin belirlenmesi, İlimize özel tedbir ve müdahalelerin belirlenmesi, sorun ve aksaklıkların giderilmesi için karşılıklı görüşler alınarak  İlimizde alınacak tedbirler konusunda kararlar alınmıştır.