Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi
21 Eylül 2022

İl Sağlık Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ev sahipliğinde, Şehir Hastanesi Konferans Salonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koordinasyonunda,

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ nün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’ nın 2.4.1. faaliyetine istinaden 22-24 Kasım 2021 tarihleri arası 2022-2025 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı kapsamında "2022-2025 Yılı KadınaYönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı" oluşturulmuştur.

Müdürlüğümüz ve Aile Sosyal hizmetler  İl Müdürlüğü koordinasyonunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’ nın 3.4.2. maddesinde yer alan; “ Hastanelerimiz bünyesinde özellikle acil servis ve tıbbi sosyal hizmet birimlerinde görev yapan personelin şiddetle mücadelede uzmanlaşmalarına yönelik 3 gün sürecek olan düzenli eğitim programı düzenlenmiştir”

Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımıza bağlı sağlık tesislerimiz acil servislerinde görev yapan doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni, tıbbi sekreter;

tıbbi sosyal hizmet biriminde görev yapan sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimci ve sosyologların eğitime katılımını sağlanarak;

Mevcut eğitimi gerçekleştirmek üzere ilimizde toplamda 974 sağlık çalışanımızın eğitime katılımı planlanmıştır.

• kadina-yonelik-siddetle-mucadele-egitimi-5.jpg
  • kadina-yonelik-siddetle-mucadele-egitimi-4.jpg