Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Toplantısı
24 Kasım 2022

22 Kasım 2022 tarihinde saat: 14:00’da Adana Şehir Hastanesi konferans salonunda

Bebek Ölümleri Vaka Sunum toplantısı yapılmıştır. Toplantının açılışını Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr.Fadime GÜK yapmıştır.

İlimizde ölen her bebek Bebek ölümleri İl İnceleme Komisyonu tarafından tek tek incelenerek değerlendirilmektedir. Bu dosyalar arasından seçilen öncelikli vakalardan hazırlanan sunum Prof.Dr. Ferda ÖZLÜ tarafından gerçekleştirilmiş ve bebek ölümlerini önlemek, azaltmak, altta yatan faktörlerin belirlenmesi, İlimize özel tedbir ve müdahalelerin belirlenmesi, sorun ve aksaklıkların giderilmesi için karşılıklı görüşler alınmıştır.

Toplantıya Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd. Dr.Reyhan MAZI, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Nigar DAL, Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd. Ayşe BEBEK, Prof.Dr. Nejat NARLI, Prof.Dr. Özden Özgür HOROZ, Doç.Dr. Birgin TÖRER, Uzm.Dr.Ülker ÇELİK,

Karaisalı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Sadettin ÖZSÜREKÇİGİL, Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Çağlar BOZKURT, Saimbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.İsmail Cem ŞEKER, Tufanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Ahmet Hamdi GÜNDOĞAN, Aladağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Mehmet Ali SOLAK, Özel Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Filiz ARABACI, Özel Güzelyalı Hastanesi Başhekimi, Uzm.Dr.Yasemin İLKİT, Özel Adana Metro Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Mesut KOCA, Özel Ceyhan Çınar Hastanesi Başhekimi Dr.İrfan GÖRGÜLÜ, Özel Kalepark Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr Ali Galip ÜNAL, Seyhan Devlet Hastanesi Başhekim Yrd. Uzm.Dr.Utkucan OKUDUCU, Çukurova Devlet Hastanesi Başhekim Yrd. Uzm.Dr.Yusuf KAHRAMAN, Yüreğir Devlet Hastanesi Başhekim Yrd. Uzm.Dr.İrfan ALİŞAN, Şehir Hastanesi Dr.Merve KILIÇGİL, Özel Ömür Cerrahi Tıp Merkezi Başhekim Yrd. Dr.Arif Ali SOYTOPRAK, 14 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 12 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 76 Aile Hekimi ve birim doktorlarımız Dr.Emine İlke ALEMDAĞ ve Dr.Ayten SAYILIR, katılmıştır.