Seyhan Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Yenileme Sınavı
09 Ocak 2023

Bakanlığımız Makamının 27/12/2016 tarihli ve 745 sayılı Oluru ile yayınlanan 27/12/2016 tarihli ve 54 numaralı Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Standartlarının 12. Sertifikanın Yenilenme Ölçütlerinde;

Sertifikanın yenilenmesi aşağıdaki ölçütlere göre yapılır.

1.Sertifikaların geçerlilik süresi sonunda sertifika sahiplerinden;

a. Sertifikayı aldıktan sonra sertifika geçerlilik süresi içerisinde çocuk yoğun bakım ünitesinde çalışıp en az 4 (dört) kez Çocuk yoğun bakım hemşireliği ile ilgili ulusal/uluslararası eğitimlere veya bilimsel toplantılara katıldığını belgeleyenlerin,

b. 1 (bir) adet ulusal/uluslararası hakemli dergide çocuk yoğun bakım hemşireliği konusunda yayın yapmış olanların,

c. Aktif olarak kesintisiz yoğun bakımda çalıştığını belgelemiş olanların sertifikaları yenilenir. Sertifika sahipleri bu kriterlerle ilgili belgelerinin en geç sertifika geçerlilik süresi sonuna kadar Bakanlık ilgili birimine sunacaklardır.

2. Birinci maddedeki şartları sağlamayan sertifika sahipleri sertifikanın geçerlilik süresi olan 5 (beş) yılın sonunda sertifika yenileme sınavına tabi tutulur.”

Bu kapsamda ilgili standarttın birinci maddesindeki şartları sağlamayan sertifika sahipleri için, İlimiz Seyhan Devlet Hastanesitarafından 28.02.2023tarihinde “Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika  Yenileme Sınavı”  düzenlenecektir.

SEYHAN DEVLET HASTANESİ

2023 Yılı Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Yenileme Sınavı

Başvuru Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

16.01.2023-27.01.2023

Sınav Tarihi

28.02.2023

Sınav Yeri ve Süresi

Açık Adres: İstiklal, Bakımyurdu Cd. No:96, 01060 Seyhan/Adana

Sınav Yeri: Seyhan Devlet Hastanesi Meydan Yerleşkesi

Sınav Salonu: Meydan Yerleşkesi Eğitim Salonu

Sınav Saati: 10.00

Sınav Süresi:150 dakika

Başvuru Merkezi

İl Sağlık Müdürlüğü

Gerekli Belgeler

-Resertifikasyon Başvuru Formu

-Sertifika Aslı

-Sertifikanın Örneği (Aslı gibidir onaylı)

-Diploma ve Sertifika tescil kaydı ÇKYS de olmalı

Program Sorumlusu İletişim Bilgileri

Hemşire Didem Merve KAYA

E mail: didemmerve.kaya@saglik.gov.tr

T: 0322 225 93 29 – Dahili (8161)

Başvuru formu için tıklayınız.