İl Tüberküloz Kontrol Kurulu Toplantısı
10 Ocak 2023

Tüberküloz sosyal bir hastalık olması sebebiyle bu hastalıkla ilgili yürütülen bütün faaliyetlerin toplum, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, tüberkülozla ilgili yürütülen her sürecin birçok paydaşı bulunmaktadır. Ortaya çıkan problemlerin aşılabilmesi ve hizmetlerin standart hale getirilebilmesi için bu sürecin hem takip edilmesi hem de paydaşların çok iyi koordine edilmesi gerekir. Bakanlığımızın 2006/78 sayılı genelgesine istinaden; İl düzeyinde tüberküloz kontrol hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla illerde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, ilgili Başkan Yardımcısı, Tüberküloz İl Koordinatörü, Kamu ve Özel Sağlık Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile hizmetlerin yürütülmesinde faydalı olabileceği düşünülen diğer Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla "İl Tüberküloz Kontrol Kurulu " oluşturulur. Kurul yılda en az bir kez toplanır ve Kurul tarafından alınan kararlar ildeki ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bildirilir.

Bu kapsamda; 04.01.2023 tarihi saat 14:00' da Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Yüreğir Devlet Hastanesi Çukurova Toplantı Salonunda, Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılımı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız sayın Dr. A. Tanju ALTUNSU başkanlığında ''İl Tüberküloz Kontrol Kurulu’’ toplantısı yapılmıştır. Açılış konuşmasını Dr. A. Tanju ALTUNSU’nun yaptığı, Bulaşıcı Hastalıklar Birim uzmanı Uz. Dr. Nazan AKÇALI’nın “Türkiye ve İlimizde Tüberküloz” ve Ç.Ü Balcalı Hastanesi Çocuk enf. anabilimdalından Prof. Dr. Derya ALABAZ’ın “Çocuklarda Tüberküloz” konulu sunumları ile katkıda bulundukları kurul toplantısında, ilimizde tüberküloz hastalarının tanı, tedavi ve temaslı taramalarında yaşanılan olumsuzlukların giderilmesi, hastaların yaşadığı maddi sıkıntılarda sağlanabilecek destek ve çözüm yolları ve bu konularda diğer kurum ve kuruluşlarından alınabilecek destek ve işbirliği konuları görüşülüp ilgili kararlar alınmıştır.

• il-tuberkulez-kontrolu-toplantisi-5.jpg
  • il-tuberkulez-kontrolu-toplantisi-4.jpg