10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinlikleri
10 Kasım 2023

Gençliğin ruh sağlığını korumak, psikolojik dayanıklılık ve iyilik halini güçlendirmek için kurumlar arası işbirliğini sağlamak üzere 2018 yılında Bakanlığımızca başlatılan gençlik ruh sağlığı çalışmaları ilgili kurumların işbirliğinde yürütülmektedir. 2023 yılı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüile birlikte KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin psikolojik iyilik halini destekleme çalışmalarımız kapsamında faaliyetlere başlanmıştır.

2 Ekim 2023 tarihinde Adana Fevzi Çakmak KYK Öğrenci Yurdu girişinde stant kurulup öğrencilere bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtılmıştır.

4 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 08.30 da Yüreğir Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda Adana Valisi Sayın Yavuz Selim KÖŞGER’in katılımıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının da iştirak ettiği “Sağlıkla Yaşayan Türkiye” temalı yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir.

6 Ekim 2023 tarihinde ilimizde düzenlenen Adana Lezzet Festivali'nde Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi çalışanları tarafından 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında halka yönelik bilgilendirme yapılmış ve birim çalışmaları hakkında broşürler dağıtılmıştır.

10 Ekim 2023 tarihinde Yüreğir Devlet Hastanesi Seyhan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi tarafından düzenlenen Ruh Sağlığı Günü programlarına katılım sağlanarak hasta ve hasta yakınları ile konser ve ebru sanatı etkinlikleri gerçekleştirilerek Ruh Sağlığı Günü kutlanmıştır.

11 Ekim 2023 tarihinde Psikolog Cavidan Ebru KIZIL tarafından Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 57 sağlık çalışanına “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve Stres Yönetimi” eğitimi verilmiştir.

20 Ekim 2023 tarihinde Psikolog Cavidan Ebru KIZIL tarafından L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 50 mahkum, 15 gardiyana “Dürtü ve Öfke Kontrolü, Uyku Düzeni ve Hijyeni, Ruh Sağlığının Korunması” konularında eğitim verilmiştir.

Dünya Sağlık Örgütünün pek çok ülkede uygulamakta olduğu ve stresli durumlarda bireylerin başa çıkma becerisini artırmak amacıyla Kendine Yardım (Self Help) Uygulayıcı Programı hazırlanmıştır. Program kapsamında eğitici eğitmeni Psikolog Cavidan Ebru KIZIL tarafından, 5 hafta boyunca, haftanın 1 günü, 90 dakika olmak üzere Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan meslek elemanlarına eğitim yapılmıştır.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Müdürlüğü'nde görevli personellere Psikolog Cavidan Ebru KIZIL tarafından Ruh Sağlığını Güçlendirme kapsamında Öfke Kontrolü, Psikolojik Şiddet, Stres İle Baş Etme, Problem Çözme Becerileri, İşyeri Motivasyonu, Aile İçi İletişim, Çocuk ve Ergen İletişimi konularında haftanın bir günü olmak üzere psikolojik görüşme ve değerlendirmeler yapılmaktadır.

Ekim ayı boyunca İlçe Sağlık Müdürlükleri’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezleri ve hastanelerde çalışan meslek elemanları tarafından sağlık çalışanları, vatandaşlar, öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik “Ruh Sağlığını Güçlendirme” eğitimleri yapılmıştır.

• 1ed159ac9ba947859df977567b094153_11.jpg
  • YÜRÜYÜŞ.jpeg