15 Kasım Dünya Koah Günü Etkinlikleri
01 Aralık 2023

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de 15 Kasım günü ve haftasında “Dünya KOAH Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu yılın teması “Nefes Almak Hayattır, Erkenden Harekete Geçin” şeklinde belirlenmiş olup KOAH konusunda toplumsal bilinci arttırılması, erken tanının ve risk faktörleriyle mücadelenin̈ öneminin̈ vurgulanması amacıyla Başkanlığımız Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi koordinatörlüğünde birtakım etkinlikler yapılmştır.

Bu kapsamda 15 Kasım günü Yüreğir Devlet Hastanesinde Stant açılarak standa başvuran vatandaşlara Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Nezaket ERDOĞAN tarafından halkı bilgilendirmek amacıyla eğitim verilmiştir. Standa başvuran vatandaşlara broşür dağıtılmıştır.

23.11.2023 tarihinde Yüreğir Devlet Hastanesinde Eğitim Salonunda Türk Toraks Derneği ve Müdürlüğümüz işbirliği ile Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan aile hekimlerine Uzm.Dr.Efraim GÜZEL tarafından 60 aile hekimine eğitim verilmiştir.

24 Kasım 2023 tarihinde 11:00.13:00 saatleri arasında Türk Toraks Derneği ve Müdürlüğümüz işbirliği ile optimum AVM de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bir alanda stant kurulup standa başvuran vatandaşlara broşür dağıtılarak 50 kişiye solunum fonksiyon testi yapılarak vatandaşlar bilgilendirilmiştir.

• koah-gunu-8.jpg
  • koah-gunu-7.jpg