Yüreğir Devlet Hastanesi "Anne Dostu Hastane" Ünvanı
14 Aralık 2023

Sağlık Bakanlığı’nca Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Ulusal Anne Dostu Hastane Programı’ kapsamında, Yüreğir Devlet Hastanesi’ne ‘Anne Dostu Hastane’ unvanı verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen değerlendirme ekibi tarafından incelenen standart ve zorunlu kriterleri başarıyla karşılayan Yüreğir Devlet Hastanesi, bu unvan verilen Türkiye genelindeki 121’inci sağlık kurumu oldu. Programın amacı; anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamaktır. Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri” oluşturulmuştur.

Böylece normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir. Yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedetmekte ve hareket özgürlüğü sağlanmaktadır. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr Emine Aygül YENİ unvanın alınmasıyla anne adaylarının daha güvenli bir ortamda doğum yapmalarının hedeflendiğini belirterek, Yüreğir Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulunun, anne ve anne adaylarına doğumun her aşaması ve çocuk bakımı konusunda uzman sağlık çalışanları tarafından düzenlenen eğitimlerle destek sağlandığını ifade etmiştir.  Ayrıca hastane başhekimi Uzm. Dr. Utkucan OKUDUCU anne ve bebek dostu yaklaşımlarla daha kaliteli, güvenli bir hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtmişlerdir.

Ağrısız doğumu tercih eden anne adayları için anestezi uzmanları tarafından bilgilendirme yapılmaktadır. Hastanede, anneleri ve bebekleri dostça bir ortamda karşılamak amacıyla refakatçilere yönelik dinlenme alanları oluşturularak doğum süreçleri hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapmaktadır.

• Yüreğir DH Anne Dostu Ünvanı