İnsülin ve Glukagon Uygulama Eğitimi
02 Ocak 2024

Okulda Diyabet Programı çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda/kurumda bakımı konularında eğitim ve farkındalığın sağlanması, çocuklarda şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması faaliyetleri yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Okul ve kurumlarda görev yapan yöneticilerin, öğretmenlerin, okul sağlığı hemşiresi ve çalışanların bilgili ve bilinçli olması diyabetli çocuğun hayatını kolaylaştırmaktadır. Okullarda meydana gelebilecek acil durumlara müdahale edilmesi, yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilmesi bakımından "Tip 1" diyabetli öğrencilerin desteklenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Tip-1 Diyabetli öğrencilerin olduğu okullarda görev yapan idareci, öğretmen ve personele 28 Aralık 2023 tarihinde Çukurova İlçesi Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi toplantı salonunda 09:00-13:00 saatleri arasında ’İnsülin ve Glukagon Uygulaması Eğitimi’’ Doç.Dr. Eda Mengen UÇARTÜRK ve Diyabet Hemşiresi Gülcan DELİDAĞ tarafından, uygulamalı eğitim ise Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim çalışanları tarafından verilmiştir.

Eğitimin sonunda katılımcılara İl Sağlık Müdür Vekili Dr. A. Tanju ALTUNSU, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emine Aygül YENİ, İl Miili Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kahya DEMİRHAN, ÇÜ Balcalı Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi uzmanı Doç. Dr. Eda Mengen UÇARTÜRK ve ÇÜ Balcalı Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Diyabet Hemşiresi Gülcan DELİDAĞ tarafından Katılım Belgeleri takdim edilmiştir.

• (İnsülin ve Glukagon Uygulama Eğitimi